Klubbmesterskapet, gode selvinstruksjoner og ulike spillestiler

15.09.2015, kl: 7:00.

Da er klubbmesterskapet over og vi kan se tilbake på 2 dager med god innsats og spennende kamper.

På kvinnesiden vant Amalie Kvernberg Lafton jenter singel, mens double i samme klasse ble vunnet av Amalie Raknerud Holen og Andrine Raknerud. Damer singel ble vunnet av Torhild Bjella.

På mannesiden gjorde Tomas Pereira hat trick. Han vant gutteklassen single og herreklassen single -og double, der sammen med Ron Ørjan Skjelstad.

Hønefoss Tennisklubb vil spesielt gratulere vinnere, men også alle de andre som deltok helhjertet. Takk også til trener Pål-Eirik og Lars i sekretariatet og alle de som sto på sidelinjen og heiet

Foruten den heder som tilfaller vinnerne har de premiert seg selv ved å lykkes med eget spill, det gir god selvfølelse. Nyt dette nå og vær nullstilt når nye treningsøkter venter.

Det var mye spilleglede å spore sett fra sidelinja, spesielt i yngre klasser. At resultatene skiller de beste fra de nest beste skylles riktig trening og god egeninnsats. Noen satser mye og har god støtte i egen familie, men de fleste kommer stort sett alene og er fornøyd med tingenes tilstand.

I en prestasjonsidrett som tennis er det normalt å bli frustrert når egne intensjoner ikke blir oppfylt. Når kroppen ikke klarer å utføre det hjernen har som plan kan mismotet ta overhånd for noen, mens andre bruker kreftene til å forstå hva som har skjedd for så justere på kroppslig posisjoner og bevegelser, slik at en neste gang utfører prestasjonen bedre.

Ser en ikke selv hva som gjøres feil, er det viktig at andre kan korrigere/instruere slik at en ikke trener inn uhensiktsmessige bevegelser og en lite effektiv spillestil. Jo mer en øver rette eller galt, jo sterkere huskes dette som motorisk hukommelse i hjernen.

I gamle dager hersket klare ”regler” for hvordan tennis skulle spilles. I dag finnes det omtrent like mange spillemåter som det finnes spillere. Dette fører til stor variasjon og gir frihet til å velge en stil som passer best for en selv. Som tilskuer medfører dette at tennis blir publikumsvennlig.

Som avslutning presenteres et bilde av klubbens unge håpefulle. De gamle har selvsagt også håp om god egenutvikling, men som Stein sa etter at han tapt mot Thomas i finalen; Det hadde vært trist om en 70-åring hadde vunnet klubbmesterskapet.

Klubbmesterskap 2015